Ontdek hier de taken van een veiligheidscoördinator

Veiligheidscoordinator

Een bouwproject starten en uitwerken? Hier komen de nodige zaken bij kijken. Op een bouwplaats is er sprake van een aantal risico’s en daarnaast zijn er hier vaak diverse aannemers aan de slag. Het is daarom belangrijk om een aantal regels op te stellen die de veiligheid van tijdelijke of mobiele bouwplaatsen vergroot. Je kunt hier zelf mee aan te slag gaan, maar het is nog beter om een veiligheidscoördinator aan te stellen. In iedere fase van het project kan de veiligheidscoördinator van waarde zijn. 

Een veiligheidscoördinator zorgt ervoor dat de risico’s al tijdens de ontwerpfase in kaart worden gebracht. Er kan dus snel worden geanticipeerd op deze risico’s en gevaren die zich kunnen voordoen op de bouwplaats. Een veiligheidscoördinator heeft veel ervaring in bouw en coördinatie in verschillende fases. Hierdoor kan een veiligheidscoördinator het totaalpakket bieden voor veiligheid op de werkvloer. 

Veiligheidscoordinator

Wat doet een veiligheidscoördinator?

Een veiligheidscoördinator heeft verschillende taken. Onder andere het ondersteunen van het bouwteam hoort daarbij, maar ook het organiseren van vergaderingen omtrent de coördinatiestructuur en het inspecteren van tijdelijke mobiele bouwplaatsen. Verder houdt de veiligheidscoördinator zich ook bezig met het analyseren en ontwerpen van bouwplannen, het analyseren van verschillende werksituaties en het opstellen van verslagen. Ook zal deze veiligheidscoördinator zich bezighouden met het opstellen van een veiligheids- en gezondheidsplan, ook wel bekend als een V&G-plan. Voor elke fase van het bouwproces heeft de dienst veiligheidscoördinatie de juiste oplossingen. Het is erg gemakkelijk om een veiligheidscoördinator in te zetten; ontdek zelf je mogelijkheden.