Sneakers, gympies, kicksen

Schoenen dragen we allemaal om onze voeten te beschermen tegen de gevaren van buiten. Ze maken ons minder kwetsbaar voor hitte of kou, houden onze voeten droog en voorkomen dat we de huid beschadigen doordat we er met gemak mee op steentjes en takjes kunnen staan. Comfortabel dus vooral, maar per soort schoen zit er nogal verschil in. Waar velen het over eens zijn is dat sneakers vrijwel jaarrond gedragen kunnen worden bij heel veel gelegenheden. Of je ze nu gympies, kicksen, sportschoenen, gymschoenen of gewoon sneakers noemt, dit veelzijdige schoeisel kan niet ontbreken in je kast!

Sneakers zijn lief voor je voeten

Sneakers worden graag als vrijetijdsschoen gedragen en daarnaast tijdens het sporten. Veel sporten hebben dan ook een speciale sneakers. Ook kindersneakers zijn enorm populair. Sneakers zijn altijd in de mode en makkelijk mee te nemen door hun lage gewicht. Door de gebruikte materialen zijn ze ook gemakkelijk schoon te maken en schoon te houden. Bij gladheid biedt de zool vaak genoeg grip om niet te vallen. Kortom: goede uitvinding in de jaren ’70 van de negentiende eeuw die de na de Tweede Wereldoorlog echt door begon te breken. Inmiddels is de sneaker niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Sneakers in alle kleuren en soorten

Sneakerverzamelaars zijn vast jaloers dat zij geen kindersneakers meer passen met hun grote voeten, want (niet zo) stiekem zijn die toch het leukste?! De kleurtjes zijn nog extravaganter dan bij de sneakers voor grotere maten en er zijn dan ook genoeg volwassenen met een kindermaat die met trots op kindersneakers lopen. Voor zowel meisjes als jongens zijn er vrolijke en stoere exemplaren met lichtjes, zodat je lekker in beweging blijft om met je schoenen te schitteren. Bovendien een extra stukje veiligheid in de schemer. En of je nu voor hoge of lage sneakers gaat, strak wit of een explosie van kleuren en lichtjes, er is altijd een sneaker die bij jou past!